Jump to content

Biogrāfija: Luis Dogger

Ieteicamās ziņas

LUIS DOGGER

„Likums ir ierocis. Ja zini, kā to turēt, tu esi uzvarētājs.”

image.thumb.png.d68e680b921ecec805fd09da11b84fca.png

Morālais pagrimums un motīvi

Luis Dogger iepriekš bija viens no Los Santos veiksmīgākajiem aizstāvjiem – advokāts ar nevainojamu reputāciju un ambīcijām.
Viņa karjera sabruka brīdī, kad viņš atklāja „lielo shēmu” starp prokuratūru un tiesu sistēmu. Mēģinot atmaskot korupciju,
viņš pats kļuva par tās upuri – inscenēti pierādījumi, nodotas vienošanās un publisks pazemojums.
Lūzuma punkts bija brīdis, kad viņš zaudēja iespēju pārstāvēt The Lost MC augsta ranga biedra brāli, kā rezultātā klients saņēma 12 gadus cietumā.
Tas, ka The Lost MC vēlāk viņu nežēlīgi apstrādāja un izmeta uz ielas, Luis Dogger izmainīja fundamentāli.

Viņš saprata: likums nav taisnīgums, likums ir ierocis.
Viņa motīvs vairs nav palīdzēt sabiedrībai, bet gan izdzīvot, atriebties sistēmai un atgūt savu ietekmi, izmantojot tos pašus netīros līdzekļus, kas viņu iznīcināja.
Viņš ir kļuvis par „ēnu spēlētāju”, kurš apzinās, ka, lai sasniegtu virsotni, morāle ir jāatstāj aiz muguras.

❖❖❖

image.thumb.png.7000d7c13a93c10dae8dc40d81395059.png

Metodes un korupcijas līmenis

Luis Dogger darbojas kā „Shadow Fixer”. Lai gan viņa licence ir uz laiku apturēta, viņa zināšanas par likuma „caurumiem” ir kļuvušas par viņa galveno preci.

• Dokumentu viltošana un manipulācija: Izmantojot savas juridiskās zināšanas, viņš palīdz nelegālajām organizācijām slēpt pēdas, izstrādājot „tīras” fasādes uzņēmumiem, kas patiesībā nodarbojas ar naudas atmazgāšanu.

• Informācijas tirdzniecība: Viņš izmanto vecos sakarus, lai iegūtu konfidenciālu informāciju par tiesībsargājošo iestāžu reidiem vai izmeklēšanas gaitu.

• Legal Malpractice (Juridiskais sabotāžs): Viņš spēj konsultēt kriminālās organizācijas, kā tiesā panākt „neefektīvu aizstāvību” vai kā novilcināt procesus, lai pierādījumi zaudētu spēku. Viņš neņem kukuļus „uz ielas”, viņš izveido sistēmu, kurā noziedzība izskatās pēc „administratīvas kļūdas”.

❖❖❖

image.thumb.png.a67a7870eb9e42f70dc4dba769cb4dec.png

Saikne ar nelegālo pasauli

Luis Dogger atrodas bīstamā simbiozē ar The Lost MC un citām pilsētas kriminālajām vienībām.
Viņš vairs nav advokāts, kas tos aizstāv – viņš ir viņu stratēģiskais konsultants.
Viņš zina viņu vājās vietas, un viņi zina viņa pagātni. Tā nav draudzība, tā ir savstarpēja atkarība.
Luis Dogger izmanto kriminālās autoritātes, lai ietekmētu lieciniekus vai izdarītu spiedienu uz tiem prokuroriem, kuri reiz viņu iegāza.
Viņš ir „tilts” starp ielu vardarbību un „balto apkaklīšu” shēmām.

❖❖❖

format,webp

Psiholoģiskās sekas un riski

Šī dubultā dzīve ir padarījusi Luis Dogger par paranoisku un cinisku personību. Viņš vairs nespēj uzticēties nevienam.
Viņš dzīvo ar apziņu, ka katrs viņa solis tiek vērots – gan no policijas (kura gaida viņa pirmo kļūdu),
gan no kriminālajām aprindām (kurām viņš ir noderīgs tikai tik ilgi, kamēr nes kļūdas vai labumu).
Viņa lielākais risks ir atgriešanās „lielajā spēlē” – viņš zina, ka jebkurā brīdī viņa darbības var tikt atklātas, kas nozīmē vai nu mūža ieslodzījumu, vai nāvi.
Tomēr viņš ir gatavs riskēt, jo uzskata, ka dzīve „laukos” bez ietekmes ir lēnāka nāve nekā spēle uz naža asmens.

❖❖❖
...

• Like 8
  • Thanks 1

• Mauzer changed the title to Biogrāfija: Luis Dogger

image.thumb.png.ef50a1d3a803f2f0fb6ec1076f7aabf8.png

Kad viss ir zaudēts, sākas īstā spēle.

Rīts pie pamestās stacijas sākās ar sūru pulsāciju deniņos. Alkohols un iepriekšējās nakts pārdzīvojumi bija gandrīz pabeiguši to, ko The Lost MC iesāka. Kad atvēru acis, tuksneša saule ieblieza sejā kā ar āmuru. Paskatījos uz rokām – vismaz tās vairs nedrebēja. Pēdējās stundas, sēžot uz perona, bija beigušās ar vienu skaidru domu: esmu beidzis tēlot upuri.

Atmiņā uzausa Jacob – vīrs, kuram savulaik izglābu pakaļu un licenci, kad viņa klubu gribēja slēgt par dokumentu viltošanu. Viņš toreiz teica: „Esmu tev parādā. Ja kādreiz vajag palīdzēt, zvani.” Izvilku saplaisājušo telefonu un uzspiedu numuru. „Jacob? Te Luis. Man vajag parunāt.” Klusuma brīdis. „Cik negaidīti, Luis. Brauc uz Paleto Bay, uz klubu. Runāsim uz vietas, pa telefonu ne.”

image.thumb.png.7347e67b96b141c132e0cdca1abc15eb.png

Tikt pie kāda transporta nebija grūti – tā bija mazākā problēma. Paņēmu to, kas stāvēja nomas kantora pagalmā – lūzni, kas knapi turējās kopā. Tālu no Vinewood spozmes, pie kuras biju pieradis, bet šeit, putekļu un izmisuma pilnajā tuksnesī, tam vairs nebija nekādas nozīmes. Galvenais bija tikt līdz Paleto Bay, pirms prāts atkal sāka šaubīties. Aizmugurējais stikls bija izsists jau tad, kad to dabūju; tas tikai pasvītroja manu pašreizējo stāvokli. Brauciens bija garš – stundas, kas piepildītas ar visu to sūdu, ko biju atstājis aiz muguras Los Santos.

Beidzot es tur biju. Paleto Bay sagaidīja ar neona gaismām un basiem, kas rībināja pa krūtīm. Vietējais striptīzklubs dūmoja no smēķiem un skaļas mūzikas, kur visi – no vietējiem strādniekiem līdz pilsētas izbraucējiem – centās aizmirst savas problēmas. Tiklīdz iegāju iekšā, Jacob mani pamanīja. Viņš nevis skatījās ar aizdomām, kā biju gaidījis, bet gan ar platu smaidu nāca pretī un uzsita pa plecu. Viņš uzsauca man pirmo dzerienu, pat nepaspēju iebilst. „Izskaties pamatīgi sagrauts, draugs,” viņš noteica. Tā mēs arī pavadījām visu vakaru – pie letes, dzerot un runājot. Izstāstīju viņam visu – gan tiesas farsu, gan to, kā viss sabruka. Jacob klausījās, māj ar galvu, un es sapratu – vismaz uz šo vakaru esmu atradis drošu patvērumu.

format,webp

Vienošanās ar velnu

Pusnakts jau bija pāri, un dūmu pilnajā zālē bijām palikuši gandrīz vieni. Jacob pasūtīja vēl vienu kārtu, un es sapratu – īstais brīdis ir tagad. „Jacob,” es iesāku, turot glāzi ar abām rokām, „man vajag atgriezties apritē. Licencei jānonomaksā sods, un man vajag ofisu. Bez vietas, kur strādāt, es esmu nekas.” Jacob paskatījās uz mani, ilgu brīdi klusēja, tad uzsita pa galdu un pasmaidīja. „Ofiss? Man aizmugurē ir viena telpa, ko neviens neizmanto. Tur ir mazliet putekļu, bet tas ir viss, kas tev vajadzīgs.”

Viņš piecēlās un pamāja man sekot. Izgājām cauri kluba aizmugures durvīm, garām noliktavai, līdz nonācām pie durvīm, kas veda uz nelielu, nedaudz putekļainu telpu. Kā redzams, tā bija vecmodīga, ar savu raksturu, bet pilnīgi pietiekama. Jacob izvilka no kabatas taustiņu saišķi un iemeta man rokās. „Šeit ir atslēgas. Tā ir tava vieta. Par naudu licences sodam – to atrisināsim, es piemetīšu klāt. Bet tu man paliksi parādā darbu, kad vajadzēs kārtot lietas legālajā frontē. Vienojāmies?” Es paņēmu atslēgas, sajūtot metāla aukstumu – tas bija pirmais solis atpakaļ pie tā, kas biju kādreiz.

• Like 2

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...